lørdag den 14. marts 2015

Margrethe blev budt velkommen hjem ;-)

Bronzeskulpturen af Margrethe Reedtz pryder nu Blomsterbækken i Ryde. Hun er monteret på en sokkel fremstillet efter Julies anvisninger, af skolens pedeller, Lars og Georg med assistance fra Karsten Hansen. Sokkelen er lavet med en lille bænk, hvor man kan sætte sig og nyde kigget udover anlægget, over mod kirken og over mod skolen. Siddemærkerne i bænken symboliserer Malte Sehested, som var gift med Margrethe, men døde 36 år før hende.


I sokkelen er indstøbt en "tidslomme" d.v.s. nogle ting, som friskolens elever har udvalgt, som kan vise eftertiden, hvad der har haft betydning for børn i 2015.


Det blev markeret ved et hyggeligt arrangement fredag d. 13. marts.


Mere end 100 lokale borgere deltog i afsløringen af vores nye kunstværk. Desuden deltog kunstneren Julie Bitsch, som har stået for fremstillingen af skulpturen og kunstnerisk leder Felix Pedersen. Dorthe og Birgit Vinge fra Kuturremisen i Brande, som har stået for det samlede projekt "Kunsten i bevægelse" samt næstformand for Udvalget for kultur og fritid, Lene Dybdal, var også til stede.


Efter afsløringen i Blomsterbækken samledes vi i skolens aula til en lille forfriskning, taler, korsang og fællessang.


Lene Dybdal roste det spændende projekt med kunsten i bevægelse og friskolens kulturskole.


Julie viste billeder fra og fortalte om hele processen med støbningen af bronzeskulpturen, som er en afstøbning af den tyggegummiskulptur, som blev skabt i september af tyggegummi tygget af lokalbefolkningen. Felix udtrykte sin store begejstring for Ryde, men samtidig også vemodighed over at projektet nu er afsluttet.


Der blev sunget to fællessange om Margrethe Reedtz - begge skrevet af friskolens leder Morten Mosgaard. Margrethe Reedtz Skolens dygtige kor under ledelse af Pia Grønbech sang desuden et par sange.


Kunsten i bevægelse samlede mange mennesker i september og igen her ved afsløringen af det sidste kunstværk. Alle de lokale foreninger, Beboerforeningen, menighedsrådet, Gården, Margrethe Reedtz Skolen og Rydhave Slots Efterskole arbejdede tæt sammen om projektet, som var med til at understrege og styrke fællesskabet og sammenholdet i vores lokalsamfund. Det er imponerende så mange forskellige mennesker, der hele vejen igennem har støttet og deltaget i projektet på den ene eller anden måde.


Det er vi i landsbygruppen dybt taknemmelige for!
Og selvom "Kunsten i bevægelse" nu er afsluttet, er der heldigvis nye spændende kunstprojekter på vej. Ikke mindst et Mega instrument, som vi glæder os til at følge ;-)


Tak til Allan Juul for de fine billeder fra afsløringen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar